Lingbox BOX PRO

Lingbox BOX PRO nový v segmente mini EV

Dcérska spoločnosť Lingbox Automobile, oficiálne uviedla 18. júna 2022 na trh 4 nové elektrické modely Lingbox BOX Pro s cenovým rozpätím 46 800 – 68 800 juanov ( približne 6 706  9 859 eur podľa aktuálneho kurzu NBS). Nové auto možno považovať za vylepšenú verziu Lingbox BOX ktorých interiér bol prepracovaný tak, aby vyzeral módnejšie a trendovejší. Vzhľad a konfigurácia vozidla sú však v zásade nezmenené.

Pokiaľ ide o vzhľad, predná strana využíva jednoduchú formu dizajnu. Tradičná oblasť mriežky nasávania vzduchu je zaslepená, zatiaľ čo prívod chladiaceho vzduchu pre motorový priestor je v prednej časti masky. Je posunutý až na jej spodnú časť, pričom  ľavá a pravá strana prednej masky je ohraničená ostrými líniami. Okrem toho je nový automobil vybavený okrúhlymi svetlometmi. Diaľkové a stretávacie svetlá sú halogénové svetelné zdroje, zatiaľ čo denné svetlá sú v LED prevedení.

Bočný profil nového auta v podstate pokračuje v dizajne pôvodného Lingbox BOX s dĺžkou karosérie 3584mm , šírkou 1475 mm a výškou 1666 mm pri rázvore náprav 2455 mm. Zadné svetlá Lingbox BOX Pro majú v zadnej časti tiež kruhový tvar, ktorý sa odráža od predných svetiel.

Elektrické modely s nízkou a strednou výbavou budú vybavené hnacím motorom s maximálnym výkonom 30 kW a maximálnym krútiacim momentom 95 Nm. Vrcholná verzia motora bude mať maximálny výkon 35 kW a maximálny krútiaci moment 125 Nm. Okrem toho nový automobil poskytne tri verzie CLTC batérie  s dojazdom 145 km205 km a 320 km.

Interiér elektromobilu Lingbox BOX Pro charakterizuje prepracovaná stredová konzola doplnená o ružovú farebnú schému. Táto schéma pôsobí usporiadanejšie a módnejšie ako u pôvodného Lingbox BOX. Celá séria nových elektrických áut je navyše vybavená plávajúcou centrálnou obrazovkou multimediálneho systému.

Veľkosť centrálnej obrazovky najvyššieho modelu dosiahne 10,1 palca. Po prepracovaní sa zmenilo aj usporiadanie oblasti ovládania klimatizácie na horizontálnom pulte pod centrálnou obrazovkou a okolo tlačidiel a gombíkov pribudlo čierne lakovanie vo vysokom lesku.

Zdroj: chinapev