Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz sa začal predávať v Európe

Začiatkom jari volkswagen predstavil sériové verzie ID. Buzz elektrických nákladných vozidiel s nízkou tonážou. ID. Buzz sú ideologickými dedičmi slávneho Bulliho. No, teraz sa tieto autá objavili v predaji u predajcov značky v Európe. Osobná verzia aj nákladná verzia ID. Buzz sú k dispozícii na objednávku. Ten má objem nákladného priestoru 3,9 metra kubických, v karosérii sú umiestnené dve euro palety a môže odvážať až 650 kg. Preukaz totožnosti cestujúceho. ID. Buzz je stále prezentovaný len v najdrahšej verzii Pro. Má mnoho elektronických asistentov, ako aj systém aktualizácie softvéru „cez vzduch“ prostredníctvom protokolu Car2X. Aj zatiaľ bude elektrický Volkswagen dostupný len v päťmiestnej verzii.

Ani pokiaľ ide o technológie, neexistujú žiadne alternatívy. Pre verziu pre náklad aj cestujúcich je v ponuke elektromotor s výkonom 150 kilowattov s krútiacim momentom 310 Nm. Kapacita batérie (77 kWh) by mala stačiť na 420 km. K dispozícii je zrýchlené nabíjanie – zo 170-kilowattovej stanice. ID. Buzz sa nabije z 5% na 80% len za pol hodiny.

No, čo sa týka cien. Za nákladnú verziu na nemeckom trhu so všetkými daňami teraz žiadajú minimálne 54-tisíc eur. Pre cestujúceho bude potrebné zaplatiť ďalších 10 tisíc zhora.

Zdroj
autoreview