MG5 Electric

MG5 Electric od SAIC bude prvé elektrické kombi v Európe

Britská značka MG, ktorá je súčasťou čínskeho koncernu SAIC, zverejnila informácie o elektrickom kombi MG5 Electric pre európsky trh. Začiatok predaja sa očakáva v marci 2022.Elektrické rodinné kombi MG5 Electric bol predstavený už v marci 2021 s prísľubom, že predaj sa začne v októbri, no uvedenie auta sa oneskorilo – uvedenie na trh bolo odložené na marec tohto roku. Novinka je vlastne preštylizovaný čínsky Roewe Ei5, ktorý prešiel restylingom v minulom roku.

MG5 Electric je prezentované ako jediné elektrické kombi v Európe. Príchod najbližších analógov sa očakáva až v roku 2023 od koncernu Stellantis. Spoločnosť predstaví kombi Opel Astra-e Sports Tourer a Peugeot e-308 SW.

Technické špecifikácie MG5 Electric boli v porovnaní s minuloročným oznámením údajov mierne upravené. Rozmery novinky sú 4 600 mm na dĺžku, 1 818 mm na šírku a 1 543 mm na výšku. Rázvor – 2 659 mm. Objem kufra elektrického kombi je 479 litrov a so sklopenými sedadlami 1 367 litrov.

Novinka môže byť vybavená dvoma typmi pohonnej jednotky, obe používajú jediný elektromotor na prednej náprave. Vo verzii Standard Range je schopný dodať výkon 130 kW (177 k.) a krútiaci moment 280 Nm. Elektromotor je dopovaný 50,3 kWh batériou. Na jedno nabitie je elektrické kombi schopné prekonať 320 kilometrov v cykle WLTP. Agregát vo verzii Long Range produkuje 115 kW (156 koní), no kapacita batérie sa zvýšila na 61,1 kWh. Dojazd tejto konfigurácie je približne 400 kilometrov v cykle WLTP. Zrýchlenie z nuly na 100 km/h v oboch prípadoch trvá takmer rovnako 8,3, alebo 8,5 sekundy a maximálna rýchlosť je obmedzená na 185 km/h.

Základný balík Comfort ponúka zákazníkom sadu elektronických asistentov vodiča MG Pilot, ktorý obsahuje adaptívny tempomat, systém udržiavania v jazdnom pruhu, sledovanie mŕtveho uhla a množstvo ďalších funkcií. Vozidlo je tiež vybavené klimatizáciou, LED optikou, vyhrievanými sedadlami a zadnou kamerou.

MG má svoje predajne takmer v celej západnej Európe a aj v susednom Rakúsku sú ich už desiatky. Na Slovensku si ho zatiaľ nekúpite! Dúfajme, že tento stav sa v dohľadnej dobe zmení. Elektrické kombi veľkosti Škody Octavie by si to zaslúžilo – a aj naši motoristi!

Zdroj
elektro-vozidla