Prvý elektrický Jeep

Toto je prvý elektrický Jeep

Toto je prvý elektrický Jeep

Generálny riaditeľ spoločnosti Stellantis Carlos Tavares odhalil dva obrázky vôbec prvého elektrického Jeepu. Zobrazený počas prezentácie skupiny Stellantis Dare Forward 2030 je znakom nevyhnutného posunu smerom k elektromobilom. Dva obrázky tiež odhaľujú, že Jeep nebude robiť žiadne veľké zmeny vo svojom dizajnovom jazyku. Napriek hnacej jednotke nového auta. Prekonajte zaslepenú mriežku chladiča a nový elektrický Jeep vyzerá podobne ako akékoľvek iné bežné auto značky. 

EV v éteri

Ako hosť vedúci dizajnu Jeepu Mark Allen povedal, že navrhnutie elektrického Jeepu nie je len niečo, o čom oddelenie uvažuje. Ale, že táto technológia je obzvlášť vhodná pre modely so siedmimi drážkami chladiča.

„Nedávno sme hovorili o pohonných jednotkách a elektrifikácii a skutočne o tom, čo nám to prináša, a nevidím to ako problém s dodržiavaním predpisov. Vnímam to ako príležitosť urobiť to, čo robíme, ešte lepšie.“

Podľa Allena možnosti, ktoré elektrické hnacie ústrojenstvo umožňujú, posilnia terénne schopnosti, ako aj častejšie uvádzané emisie a výhody obnoviteľnej energie.„Špecialitou džípu sú schopnosti v teréne. Dostať výkon na všetky štyri kolesá a mať takú trakciu, je mi jedno, odkiaľ pochádza. „Elektrifikácia umožňuje… každé koleso mať svoj vlastný motor, a tak ovládať vozidlo ešte pevnejšie ako my teraz a výsledkom bude lepší Jeep, nielen niečo, čo bude vyhovovať. Naozaj si myslím, že budúcnosť je svetlá, keď hovoríte o elektrifikácii a džípe.“

Dizajnérskemu tímu, ktorý vedie Allen, ešte nebolo konkrétne pridelené elektrické vozidlo na vytvorenie, ale dizajnér, ktorý strávil 26 rokov výrobou vozidiel pre Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a jeho predchádzajúce značky, hovorí, že práca je na jeho „doske snov. “.

Allen zdôraznil opačné prístupy k navrhovaniu EV a povedal, že sa ešte nerozhodol, ktorým smerom sa Jeep vydá, keď jeho nájazd EV dostane zelenú, iba že „malo by to vyzerať ako Jeep“.

„Niektorí mávajú vlajkou a oslavujú, že jazdia na elektrickom aute, alebo vidíte… Tesla je v tomto naozaj dobrá, jednoducho vyrábajú naozaj pekne vyzerajúce vozidlo, ktoré je náhodou elektrické.

„Máme k tomu ešte ďaleko, ale zaistil by som, aby to bolo niečo rozpoznateľné zo stajne našej značky.“

Zdroj
carmagazine