BMW iM2

Divízia M sa pri príležitosti 50. narodenín v roku 2022 prepne na elektrickú energiu

Bolo to naozaj nevyhnutné. BMW, jeden z prvých priekopníkov prémiových progresívnych EV, je pod tlakom, aby elektrifikovalo celý svoj rad. Vrátane športových vozidiel rortier divízie M. To vysvetľuje, prečo sa pozeráte na naše exkluzívne stvárnenie budúcoročného prísne tajného nového BMW iM2. 

Je to plne elektrická verzia G42 2-série, ktorá sa má objaviť v roku 2022. Nový iM2, vyvinutý pod kódovým označením Project Katharina, v podstate berie M2 CS, elektrizuje ho a posúva na ďalšiu generáciu. .

BMW divízia M 50. výročie

Oddelenie rýchlejšej jazdy v Garchingu sa pripravuje na oslavu zlatého výročia v roku 2022. Jeho prvé elektrické vozidlo (EV) je pre neho vhodným darčekom k narodeninám. Vnútorne sa diskutovalo o tom, či elektrifikovať menšiu M2 (vykreslenú podľa nášho umelca Andrei Avarvarii) alebo väčšiu dvojicu M3 / M4. Ľahšia hmotnosť a menšie rozmery horúcej série 2 sú aktuálne obľúbené.

A čo je to za monštrum! Jeden megawatt surového výkonu – to je 1 000 kW alebo 1 341 koní. Zamyslite sa na chvíľu. Tento úžasný kraftwerk pozostáva zo štyroch elektromotorov, jeden na koleso. Spoločne ponúkajú radikálne pokročilú úroveň vektorovania krútiaceho momentu. Táto bola doteraz dostupná iba pre autá, ktoré vidíte v kreslených filmoch. Tento variabilný štvorciferný výkon na požiadanie podporuje najextrémnejšia batériová technológia. Táto bola doteraz vymyslená v kampuse budúcej energetiky skupiny BMW na predmestí Mníchova.

BMW iM2 má prísť v roku 2022: exkluzívny render magazínu CAR

Aj keď je to všetko stále prísne tajné, spoľahlivé zdroje pre magazín CAR uvádzajú, že Katharina už prekonala Nordschleife za menej ako sedem minút. Tým prekonala sotva podmotorovaný M8 Competition o viac ako 40 sekúnd a elektrickú M2 umiestnila na územie Porsche Taycan Turbo S. 

Zatiaľ nevieme, koľko kôl dokáže budúci uber-BMW odbehnúť, kým ho zasiahne nadmerné opotrebovanie pneumatík, problémy s chladením alebo rýchlo ustupujúci stav nabitia. Ale spôsobom, ktorý je nepodstatný, pretože kľúčovým poslaním tohto pokročilého M2 je potvrdiť, že vysoký výkon bez emisií a ovládanie na úrovni M môžu ísť ruka v ruke.

Výkon, špecifikácie BMW iM2

Očakáva sa, že zrýchlenie z pevného štartu rozdelí interval 2,0 až 2,5 s. Prinajmenšom rovnako pôsobivá je brutálna odozva na plyn pri rýchlosti, kedy môže dôjsť k pretáčaniu kolies na suchu aj nad 75 mph, hovoria zdroje. 

Na Katharine sa zatiaľ pracuje a ešte nie je schválený program. Ale podľa informácií zhromaždených od anglického špecialistu na hnacie ústrojenstvo, ktorý sa podieľal na výskume a vývoji, sa objavila séria ošúchaných a relatívne asketických špeciálov z limitovanej edície.

Zdroj
carmagazine