Chevrolet Bolt EV

Chevrolet odhaľuje aktualizovaný Blesk- je dlhší a širší

Chevrolet predstavil novú generáciu svojho najpredávanejšieho elektromobilu Bolt EV a jeho väčšiu verziu Bolt EUV. Samozrejme, toto číslo je v tejto chvíli päťkrát nižšie ako to, čo Tesla vyrobila a predala len minulý rok.

Hovorí Steve Hill, viceprezident spoločnosti Chevrolet: „Znížili sme základnú cenu Blesku EV o viac ako 5 000 USD v porovnaní s modelom z roku 2021, čo dokazuje náš záväzok urobiť elektrické autá cenovo dostupnými pre každého. Nový Bolt EUV je najlepší z Bolt EV, zabalený v SUV-like aute, s množstvom technológií a funkcií, ktoré dávajú zákazníkom väčší výber a dôvody na prechod na elektromotor. Je to príležitosť pre Chevyho, aby ťažil z úspechu dosiahnutého s Bolt EV a prilákal nových zákazníkov do rodiny Chevyovcov.“

Ako vidíte, elektrické autá v porovnateľných ukazovateľoch pohodlia, kvality, technológie a výkonu sú už za cenu rovnajúcu sa fosílnym palivám. Slová viceprezidenta Chevroletu sú v súlade s vyhláseniami hlavy volkswagen Herbert Diess, ktorý povedal, že VW elektrické autá za milióny, nie pre milionárov, a s vyhláseniami Elona Muska a Tesly, že sa pripravujú na vydanie modelu v cenovej kategórii od 25 do 30 000 dolárov.

Špecifikácie

  • Dojazd- 416/402 km
  • Kapacita batérie – 65 kWh
  • Hmotnosť batérie – 430 kg
  • Záruka na batériu – 8 rokov alebo 160 000 km
  • Motor – na permanentných magnetoch
  • Výkon motora – 200 koní / 150 kW
  • Krútiaci moment – 360 Nm
  • Rázvor – 2600/2675 mm
  • Rozmery (D-S-B) – 4145/4306 – 1765/1770 – 1611/1616 mm

Aktualizované verzie boltu nie sú založené na novej platforme general motors Ultium, a už testované, a pracoval na predchádzajúcej verzii prenosu. Nový bolt EV a Bolt EUV sú vybavené jednomotorovým elektrickým pohonom s kapacitou 150 kW a akumulátorom s kapacitou 65 kWh. A pri týchto sadzbách sa nedá nazvať len mestskými elektrickými autami, pretože môžete bezpečne robiť diaľkové výlety. Palubná nabíjačka umožňuje pol hodiny dodatočnej energie na 160 km.

Hovorí prezident GM Mark Reuss: „Chceme dať každého do elektrických áut a nový Bolt EUV a prepracovaný Bolt EV sú k tomu rozhodujúce kroky. Spoločne umožňujú hlavným zákazníkom stať sa súčasťou našej koncepcie preťaženia nulovými emisiami, nulovými emisiami a nulovými emisiami.“

Pokiaľ ide o dizajn, nový Bolt jeho predná časť veľmi pripomína elektrické autá značky buick ktoré sa teraz vyrábajú v Číne. Falošná mriežka medzi svetlometmi bola odstránená. Čo mu, mimochodom, dalo určitú podobnosť s rozhodnutím o dizajne tesla Modely 3 a Y. Novou módou je umiestnenie nabíjacieho portu medzi predným kolesom a dverami vodiča. V zásade to nie je skôr prvok dizajnu, ale má väčšiu technologickú hodnotu, keď je nabíjací port umiestnený bližšie k výkonovej elektronike pod kapotou a nie je potrebné ťahať a chrániť napájací kábel pred oblúkom zadného kolesa.

Chevrolet tiež uľahčuje nabíjanie nová dvojúrovňová nabíjačka, čo mnohí zákazníci ušetria od toho, aby si museli kúpiť samostatnú nabíjačku pre domácnosť. Má náhradnú zástrčku, ktorá umožňuje zákazníkovi pripojiť sa k štandardnej trojpásmovej zásuvke na 120 B na nabíjanie úrovne 1 a päticu 240 B pre nabíjanie úrovne 2 až do 7,2 kW.

Aby som to zhrnul, je to dobrý rodinný kompakt. Crossover so všetkými modernými bezpečnostnými systémami a asistentmi a keďže ide o elektrické auto, ktoré šetrí rodinný rozpočet .

General Motors plánuje do roku 2025 celosvetovo vyrábať 30 nových modelov elektrických vozidiel.